Film

A.I. Artificial Intelligence - Steven Spielberg, USA 2001

David, en android skapt som en liten gutt, tas inn i en familie og kjemper med deres ekte sønn om morens kjærlighet.

Stanley Kubrick kjøpte allerede i 1982 rettighetene til Brian Aldiss’ novelle «Super-Toys Last All Summer Long», men det var først etter hans død det ble film av adapsjonsprosjektet, og da var deT Steven Spielberg som tok opp tråden.

Handlingen er lagt til slutten av det 21. århundre. Polene har smeltet og verdensbyene er oversvømt. David, en android skapt som en liten gutt, tas inn i en familie og kjemper med deres ekte sønn om morens kjærlighet. Som Pinocchio har han bare ett ønske – å bli et ordentlig menneskebarn. Han adopteres til en menneskefamilie og er programmert til å ha følelser for sine nærmeste. Hans kjærlighet for dem er ekte for ham, men er kjærligheten fra en kunstig intelligens nok for menneskene?

A.I. Artificial Intelligence. Regi: Steven Spielberg. USA 2001. Engelsk tale, utekstet. DCP, 2 t 26 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.