Film

The Matrix, regi Lana & Lilly Wachowski 1999

The Matrix var filmen som fungerte nesten like bra som et dataspill. Rett før overgangen til et nytt årtusen, ble den en kultfilm blant unge nettslaver allerede før den hadde hatt premiere, og står som definisjonen på sen 1990-talls film.

Keanu Reeves er ansatt i et stort datafirma, men opererer også som hackeren Neo. Han har lenge hatt problemer med å skille drøm fra virkelighet, og etter en arbeidsøkt i den digitale gråsonen våkner han av at noen kontakter ham.    Like etter blir Neo arrestert. Agent Smith ser på den unge dataeksperten som en trussel, og Neo blir enda mer forvirret. Først når han treffer Morpheus, begynner bildet å bli skarpt. Morpheus forklarer Neo hvilken rolle han må spille for å bekjempe «Matrix» – et altomfattende fenomen som angår hele verdens befolkning.

Neos møte med Morpheus blir starten på en reise inn i en annen dimensjon.

The Matrix er en film som forfatter de fysiske lovene på nytt og snur opp ned på alle forestillinger om hva som er virkelig. Det er en reise inn i en verden som er både vakker og grotesk – en verden iscenesatt med storslåtte bilder og grensesprengende effekter.

red./Filmweb

The Matrix. Regi og manus: Lana og Lilly Wachowski. USA 1999. Foto: Bill Pope. Musikk: Don Davis. Klipp: Zach Staenberg. Medv.: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Gloria Foster, Joe Pantoliano m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 2 t 16 min.

 
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.