Film

Skulk med stil, regi John Hughes USA 1986

Alle som var tenåring og opptatt av film på 1980-tallet har bevisst eller ubevisst et forhold til John Hughes. Han var kongen av high-school-filmen.

Tittelen han fikk etter å ha regissert klassikere i genren somThe Breakfast Club (1985),Sixteen Candles (1984) og nettoppSkulk med stil, samt vært produsent for blant annetPretty in Pink(1986). Hughes traff ungdommens nerve på 1980-tallet, men kom seg dessverre aldri videre derfra.

Filmene hans derimot, tåler både et nostalgisk gjensyn og morsom mimring – og de underholder fortsatt også nye genereasjoner tenåringer.

I Skulk med stil møter vi Ferris Bueller. Hans livsmotto er: «Livet farer så raskt forbi, at hvis du ikke stopper opp og ser deg rundt, kan du gå glipp av det». Dette slagordet gir selvfølgelig en gullgod anledning til å skulke skolen. Den 17 år gamle skulkeren lokker med seg kompisen Cameron til å droppe skolen en dag. Sammen «låner» de den uhyre sjeldne Ferrarien til Camerons pappa, og begir seg sammen med Ferris kjæreste ut i Chicagos gater for en heidundranes fridag.

I hælene har de imidlertid skolens særs pliktoppfyllende inspektør, som er villig til å gjøre nesten hva som helst for å avsløre Ferris. Slik blir det selvfølgelig god humor og fornøyelig komedie av.

red/olep

Ferris Bueller´s Day Off. Regi og manus: John Hughes. USA 1986. Foto: Tak Fujimoto. Musikk: Ira Newborn. Klipp: Paul Hirch. Medv.: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara, Martin Sheen, Jennifer Grey, Jeffery Jones, Kristy Swanson m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 43 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.