Film

High Rise, regi Ben Wheatley, 2015

Ben Wheatleys etterlengtede nye film High-Rise er basert på en J.G. Ballard-roman fra 1975, om en luksushøyblokk hvor de rikeste bor på toppen og de litt mindre velstående på bunnen

Bygget er nærmest selvforsynt, og beboerne trenger knapt å bevege seg utenfor betongveggene. Her finnes alt – blant annet butikker og supermarkeder, restauranter og badebasseng, og til og med en egen skole.

Dr. Robert Laing er nyinnflyttet i en av luksusleilighetene i toppen av skyskraperen. Han glir raskt inn i minisamfunnets overklasse, som seg hør og bør når man har leilighet i en av de øverste etasjene, og stifter bekjentskap med de mange eksentriske leieboerne. Men det ulmer blant beboerne i de lavere etasjene i blokken, og en dag starter et opprør i bunnen av blokken. Innbyggerne begynner å angripe hverandre, og det hele utvikler seg til en hedonistisk klassekamp.

Sammen med ektefelle, medskribent og -klipper Amy Jump, har Ben Wheatley totalt laget tre lavbudsjettsfilmer, Kill List (2011), splatterkomedien Sightseers(2012), og den psykotropiske A Field in England (2015) – i tillegg har Wheatly laget Down Terrace (2009) uten Jump. Samtlige preges av mørk humor, vold og forbausende sjangerbrudd, ofte kombinert med en estetikk som sender tankene til britisk kjøkkenbenkrealisme. High-Rise er ekteparets første film med solide budsjetter og store stjerner, og de viser med all tydelighet at de også behersker store produksjoner.

red/olep

High-Rise. Regi: Ben Wheatley. USA 2015. Manus: Amy Jump, etter J.G. Ballards roman. Foto: Laurie Rose. Musikk: Clint Mansell. Klipp: Amy Jump og Ben Wheatley. Medv.: Jeremy Irons, Tom Hiddleston, Keeley Hawes, Elisabeth Moss, Luke Evans, Sienna Miller m.fl. Utleie: NFD. Engelsk tale, norsk undertekster. Digital kopi, farger, 1 t 59 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.