Film

Goodbye first love, regi Mia Hansen-Løve 2011

I Goodbye First Love er det opplevelsen av å måtte takle tapet av sin første, store kjærlighet som er tema, og Hansen-Løve har laget en dypt innsiktsfull, varm og gjenkjennelig film om akkurat det

Paris 1999. 15 år gamle Camille har falt pladask for den litt eldre Sullivan. For henne er han den store kjærligheten, men Sullivan er fast bestemt på å gjennomføre en lengre dannelsesreise til Sør-Amerika med kompisene som har vært planlagt og forberedt i mange år allerede. Hun følger reisen hans ved å sette nåler på kartet etter reiseruten og gråte seg gjennom brevene han sender.

For en ung tenåring som har opplevde den store kjærligheten er det vanskelig å takle at den blir revet fra henne igjen. Hennes kjærlighetssorg blir altomfattende, og leder henne inn i en depresjon som holder på å ta livet av henne. Sakte kommer hun seg imidlertid videre i livet. Hun starter på arkitektstudier, hvor hun snart får nære følelser for sin mye eldre, norske professor, spilt av Magne Brekke. Følelsene er gjensidig, og de innleder et forhold. Så plutselig en dag står Sullivan på døren igjen.

Mia Hansen-Løve har gjennom alle sine filmer fremvist et unikt talent til å å skape overbevisende karakterer som gjennomlever ulike mellommenneskelige problemstillinger som alle mennesker har kjent på. I Goodbye First Love er det opplevelsen av å måtte takle tapet av sin første, store kjærlighet som er tema, og Hansen-Løve – sin unge alder til tross – har laget en dypt innsiktsfull, varm og gjennkjennelig film om akkurat det.

red./olep

Un amour de jeunesse. Regi og manus: Mia Hansen-Løve. Frankrike/Tyskland 2011. Foto: Stephane Fontaine. Klipp: Marion Mannier. Medv.: Lola Créton, Sebastian Urzendowsky, Magne Brekke, Valérie Bonneton, Serge Renko, Özay Fecht m.fl. Utleie: Franske kulturinstitutt. Fransk tale, engelske undertekster. Digital kopi, farger, 1 t 48 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.