Film

The Father of my Children, Mia-Hansen-Løve 2009

Mia Hansen-Løve klarer med The Father of my Children kunststykket å både lage et intimt og troverdig familiedrama samtidig som det er en intelligent metafilm om filmproduksjon i dagens Frankrike.

Grégoire Canvel er en erfaren filmprodusent som til tross for sin kunstneriske suksess har begynt å merke finanskrisen på kroppen. Det er mange branner å slukke, regninger å betale og problemer å løse – noe Canvel løser på sedvanlig profesjonelt vis.

På hjemmebane er han den sjarmerende og kjærlige far, spesielt forholdet til hans to minste døtre er ren idyll. Hans gryende opponerende tenåringsdatter har riktignok begynt å lete etter feil hos faren, og hans kone gjennom mange år har også noen innsigelser mot hvor mye tid han bruker på arbeidet. Til tross for det fremstår Canvel like klippefast for familien som han alltid har gjort.

Mia Hansen-Løve klarer med The Father of my Children kunststykket å både lage et intimt og troverdig familiedrama samtidig som det er en intelligent metafilm om filmproduksjon i dagens Frankrike. Den er basert på livet til produsenten Humbert Balsan, som har laget over 70 filmer i sin karriere, deriblant Lars von Triers Mandalay (2005) og filmer av James Ivory, Claire Denis og Yossef Chahine – for å nevne noen.

The Father of My Children fikk glimrende kritikker da den kom. Jonathan Romney i britiske The Independent skrev blant annet: «An immensely assured and mature second film, Father of My Children is one of those modest, downplayed French dramas that, to hear them described, promise no big deal at all, but prove immensely rich and rewarding. It is a modest film in the very best way, and one of the absolute gems of recent French cinema.»

olep

Le père de mes enfants. Regi og manus: Mia Hansen-Løve. Frankrike 2009. Foto: Pascal Auffray. Klipp: Marion Monnier. Medv.: Louis-Do de Lencquesaing, Alice de Lencquesaing, Chiara Caselli, Alice Gautier, Manelle Driss, Eric Elmosnino m.fl. Utleie: Films du Losagne, Frankrike. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 52 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.