Film

Westworld - originalen fra 1973

Snart kommer HBO sin nysatsning, sci-fi serien Westworld, men først: originalen fra 1973

Søndag 2. oktober er det klart for HBOs siste storsatsning, sci-fi-serien Westworld, basert på Michael Crichtons film fra 1973 med samme navn – og med norske Ingrid Bolsø Berdal i en bærende rolle. Forventingene er skyhøye, og de få anmeldelsene som har kommet lover jo godt. For å korte ned den ulidelige ventingen noe, gir Cinemtaket i Bergen deg anledning til å varme opp til premieren på HBO med visning av den originale filmen fra 1973 tidligere på dagen.

Chrichton var en godt etablert forfatter da han bestemte seg for heller å skrive filmmanus av en ide han hadde fremfor å utgi den i bokform. Westworld ble også hans debut som spillefilmregissør, og den ble raskt anerkjent som en spennende og original science-fiction film. Blant annet var filmen den første til å benytte seg av CGI, i sekvensene der vi ser verden gjennom robotenes øyne.

Crichton beskriver det ultimate amerikanske ferieparadis; en fornøyelsespark for voksne som tilbyr tre ulike verdener man kan leve i; et middelalderunivers med slott, riddere og jomfruer i nød, det gamle romerriket eller det ville vesten. Alle befolket med roboter som er så like mennesker at de tror det selv. Robotene er programmert til ikke å skade parkens gjester, men la seg banke opp, drepes eller ha lidderlig sex med gjestene når de måtte føle for det. En dag oppstår det imidlertid problemer med flere av parkens mest avanserte roboter. De begynner å skade gjestene, og parkens teknikere klarer ikke å stanse dem.

Selv om Westworld mest av alt er spektakulær underholdning, har den også en mer alvorlig tematikk, gjennom at den viser hva en umenneskeligjøring av verden kan føre til.

olep


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.