Film

The Nine, Katy Grannan USA 2016 + regissørintervju

The Nine er fotograf Katy Grannans første film. Hovedmotivet i hennes arbeider har vært portretter av tilfeldige mennesker fra fattige sosiale lag i USA. I The Nine finner vi igjen denne tematikken, der hun portretterer en gruppe mennesker som lever på skyggesiden av "den amerikanske drømmen".

"The Nine"er kallenavnet på en gatestripe i byen Modesto i Central Valley i California. Det lille stedet er mest kjent som stedet der fotografen Dorothea Lange tok sine berømte bilder under den store depresjonen i USA på 1930-tallet. I dag er byen mer beryktet for å være siste utpost for tunge narkomane og billige prostituerte.

Gjennom et overbevisende visuelt uttrykk og en ufiltrert kunstnerisk tilnærming til det dokumentariske fanger filmen opp hverdagslige øyeblikk på såkalte ikke-steder. Filmens hovedperson Kiki slipper filmskaperen og oss som publikum inn i livet sitt gjennom å fortelle om sine fantasier, drømmer og håp som står i sterk kontrast til de fattige omgivelsene hun lever i. Hun forteller om et bortgjemt samfunn som også vil bli sett, hørt og anerkjent. Samtidig utvikler filmen et meta-aspekt, etter som Katis desperate engasjement i filmen setter Grannans integritet og uavhengighet som filmskaper på prøve.

red./olep

Katy Grannan besøker Cinemateket i Bergen og det blir regissørintervju i forkant av filmen: kl. 18.00.

Se filmens nettside her.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.