Film

Sabotage, Alfred Hitchcock 1936

Hitchcock sin sans for spenningsoppbyggende enkeltsekvenser når sitt høydepunkt i en ganske kontroversiell scene bestående av en gutt, en buss og en tidsinnstilt bombe.

Krigen er i emning og utenlandske sabotører er løs i London. En av dem er Herr Verloc, som driver en kino sammen med sin kone og hennes yngre bror. De to vet ingenting om Verlocs lyssky bedrifter, men det gjør Scotland Yard. De setter en agent på saken som følger Verloc og hans bevegelser. En større strømstans i London var Verlocs første bedrift, men den er liten i forhold til hva hans overordnede nå har planer om. Verloc er en forsiktig sabotør og er var for å bli oppdaget. Når Scotland Yard-agenten får kontakt med hans kone får han problemer med å sette i verk sin grandiose plan. Da er en intetanende guttunge i form av konens bror god å ha.

Gjør deg selv en tjeneste og se filmen før du leser om hvorfor Hitchcock selv ikke likte hvordan han løste filmens mest berømte scene med gutten på bussen. Han likte den kanskje ikke, men den gjør at en 80 år gammel film motsier sin alder og føles nesten sjokkerende moderne.

sw

Sabotage. Regi: Alfred Hitchcock. Storbritannia 1936. Manus: Charles Bennett, etter Joseph Conrads roman. Foto: Bernard Knowles. Musikk: Hubert Bath, Jack Beaver og Louis Levy. Klipp: Charles Frend. Medv.: Sylvia Sidney, Oskar Homolka, Desmond Tester, John Loder, Joyce Barbour m.fl. Engelsk tale, utekstet. Digital kopi, s/hv, 1 t 16 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.