Scenekunst

Oktoberdans: Daina Ashbee - Unrelated

I Unrelated gir to dansere kropp, uttrykk og stemme til de som har stått utenfor.

Med Unrelated plasserte Daina Ashbee seg i fjor blant Montréals mest fremragende unge kunstnere. Forestillingen kom samtidig med behandlingen av et mørkt kapittel i Canadas nyere historie. I løpet av de siste 30 årene har mer enn 1000 navngitte kvinner og jentebarn fra urbefolkningen forsvunnet eller blitt drept. I fjor åpnet etterforskningen og først nå forsøker myndighetene å forholde seg til saken.

I Unrelated gir to dansere kropp, uttrykk og stemme til de som har stått utenfor. Det har blitt en grufull og urovekkende dans om vold, rettsløshet og avhengighet, om selvfølelse og selvdestruksjon, og i en større sammenheng om kulturell utarming, tap av språk og ritualer. Uroen forsterkes av et svært sensuelt dansespråk. Daina Ashbee blander uttrykk fra samtidsdans og tradisjonell dans i denne forestillingen, og spiller det desperate og grufulle opp mot det sårbare og sensuelle


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.