Film

BIFF: Wolf and sheep

En fortelling om en gutt og en jentes vennskap - og det afghanske bydgedyret

«Den var like stor som en kalv. Dens mane var sort og grodde helt ned til hovene. Selv den minste lyd den laget kunne få en okse til å besvime. Den var? Kashmirulven!». Historien om Kashmirulven er en av mange fortellinger som hjelper menneskene på den afghanske landsbygden å forstå verden rundt seg, og skapningen er dermed nært beslektet med det norske bygdedyret. Dette er nemlig et samfunn hvor det er strenge regler for hva som er lov, og hvor det å trå feil kan innebære både ryktespredning og utfrysning.

Elleveåringene Sediqa og Qodrat forsøker begge å rømme fra rykteflommen i sine respektive landsbyer, og til tross for at gutter og jenter ikke skal leke sammen, utvikler de et hemmelig vennskap oppe i de isolerte fjellene. I WOLF AND SHEEP bruker regissør Shahrbanoo Sadat erfaringer fra sin egen oppvekst til å fortelle en historie som gir et unikt innblikk i dagens samfunn på den afghanske landsbygden. Filmen vant i år hovedprisen i Cannes-festivalens sideprogram Directors Fortnight.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.