Film

BIFF: Transit Havana

I denne dokumentaren møter vi Mariela Castro, datter av Raúl og niesen til Fidel, som er kjent som en utrettelig forkjemper for homofiles rettigheter på Cuba.
Den cubanske revolusjonens nye helter

I dokumentaren TRANSIT HAVANA møter vi Mariela Castro, datter av Raúl og niesen til Fidel, som er kjent som en utrettelig forkjemper for homofiles rettigheter på Cuba. Under hennes veiledning startet myndighetene nylig et program som gjør det mulig for transpersoner å foreta kjønnsskifteoperasjoner på statens regning. At det settes inn store ressurser for å tilby førsteklasses medisinsk behandling for denne gruppen på Cuba er ingen selvfølgelighet – vi snakker om et samfunn som har vært preget av svært tradisjonelle kjønnsrollemønstre. Faktisk er det såpass oppsiktsvekkende at det er grunn til å spørre om det representerer starten på en ny epoke.

I denne usminkede og sjarmerende dokumentarfilmen stiller Daniel Abma spørsmålet om hvorvidt Mariela Castros profilerte arbeid for seksuelle minoriteter er et tegn på større frihet for Cubas innbyggere. For er det egentlig plass til slike sosiale framskritt innenfor det kommunistiske diktaturets snevre rammer?

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.