Film

BIFF: The land of the enlightened

Løvetannbarn og opiumsenger

Etter flere tiår med krig, har en barnegjeng fra kuchi-folket i Afghanistan skapt en egen industri ved å grave opp og selge gamle sovjetiske landminer, og ta kontroll over handelsrutene som går over fjellet. Krigens ødeleggelser er store, og krigen er ennå ikke over: Barna venter fremdeles på at de amerikanske soldatene skal trekke seg ut av landet, men mens de venter skaper de seg en egen virkelighet rundt ruinene og de rustne tankene.

Ved å blande dokumentar og fiksjon, tegner den belgiske filmskaperen Pieter-Jan De Pue opp et storslått portrett av dagens Afghanistan, hvor en ny generasjon forsøker å ta kontroll over sin egen skjebne i et krigsherjet, men legendarisk motstandsdyktig land. Med storslåtte tablåer av grønne daler og frodige opiumsenger, fremstiller han et annet Afghanistan enn det vi er vant til å se på nyhetene. THE LAND OF THE ENLIGHTENED er en vakker og drømmeaktig fortelling om et land og et folk som er herjet av krig, men som gang på gang nekter å la seg knekke.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.