Film

BIFF: The happiest day in the life of Olli Mäki

Basert på den sanne historien om bakeren og amatørbokseren Olli Mäki, som i 1962 bokset en tittelkamp mot den regjerende amerikanske mesteren i fjærvekt, og skildrer opptakten til denne monumentale begivenheten i finsk boksehistorie.
Fortellingen om en finsk fjærvektsbokser med sommerfugler i magen

Den finske sjarmbomben THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI var en av de store positive overraskelsene fra Cannes i år, hvor den vant hovedprisen i sideprogrammet Un Certain Regard. Filmen er basert på den sanne historien om bakeren og amatørbokseren Olli Mäki, som i 1962 bokset en tittelkamp mot den regjerende amerikanske mesteren i fjærvekt, og skildrer opptakten til denne monumentale begivenheten i finsk boksehistorie. For å kunne stille til kamp og kvalifisere seg til sin nye vektklasse, må Olli gå ned flere kilo. Det er lettere sagt enn gjort, for bokseren er hodestups forelsket og har store problemer med å tenke på annet enn sin kjære Raija.

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI er en usedvanlig stilsikker film, der den tripper av gårde med en smittsom rastløs energi som speiler sinnsstemningen til dens forelskede hovedperson. Den er også nydelig fotografert i kornete svart-hvitt, og tidskoloritten er såpass smakfull og gjennomført at man tidvis får følelsen av å se en glemt perle fra 60-tallet.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.