Film

BIFF: Swiss army man

Én del eksistensialistisk overlevelsesdrama, én del bittersøt vennskapsfortelling, og alt i alt årets mest originale og overraskende film.
Surrealistisk multifunksjonsvennskap

Hvis du kunne tatt med deg én ting til en øde øy, hva hadde du valgt? For den skipbrudne Hank, som er på selvmordets rand etter å i lang tid ha vært strandet på en ubebodd øy, er ikke dette et valg han behøver å ta. For da det en dag skyller et lik i land, innser Hank at han har funnet sin ultimate øypartner. Manny, som han kaller den døde, viser seg nemlig å være et menneskelig multiverktøy – han er en vannkilde, en øks, et maskingevær, en vannscooter, en flammeblåser. Hva mer kan man ønske seg?

Da traileren til SWISS ARMY MAN ble sluppet tidligere i år, ble den umiddelbart en farsott på Internett. Interessen skyldes imidlertid ikke bare et plott som virker for sprøtt til å være sant, men også interessante castingvalg. I rollene som henholdsvis Manny og Hank bærer Daniel Radcliffe og Paul Dano den absurde fortellingen på sine skuldre, og resultatet er en film som er langt mer enn den umiddelbart utgir seg for å være. SWISS ARMY MAN er én del eksistensialistisk overlevelsesdrama, én del bittersøt vennskapsfortelling, og alt i alt årets mest originale og overraskende film.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.