Film

BIFF: Statement too

Sangstemmen til 56-åringen Arvid Sletta fra Trøndelag er under pari, og gitarferdighetene er på nybegynnerstadiet. På tross av alt dette besitter musikken hans en rå, emosjonell kraft som fengsler og berører

Sangstemmen til 56-åringen Arvid Sletta fra Trøndelag er under pari, og gitarferdighetene er på nybegynnerstadiet. Tekstene han skriver er naive og klossete, og melodiene er ganske enkle. På tross av alt dette besitter musikken hans en rå, emosjonell kraft som fengsler og berører. Arvid Sletta er som en åpen bok – han er helt og fullt seg selv, autentisk og original. Paradoksalt nok gjør dette ham gåtefull. Han passer nemlig ikke inn i noen etablert kategori. På sitt beste oppleves musikken hans som helt naken og uformidlet, full av intens ærlighet og hjerteskjærende sårbarhet som sprenger normene for skjønnhet.

De fleste av oss streber etter å være normale og vellykkede innenfor samfunnets rammer, men musikken til Sletta appellerer til helt andre drifter i oss – drifter som har med empati, menneskelighet og svakhet å gjøre. Regissør Joern Utkilen kaller ham «et korrektiv til den prisbelønte middelmådigheten, de som er blitt solbrent i glansen av det sjelløse», og dokumentaren STATEMENT TOO er en film som understreker verdien av å være annerledes.

 

Forfilm: ASYLUM (Joern Utkilen), vinner av norsk kortfilmkonkurranse på BIFF i 2011.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.