Film

BIFF: Sand storm

Et gripende drama om sterke kvinner som på hver sin måte kjemper mot de patriarkalske strukturene i samfunnet de er en del av
Stormfulle høyder i ørkenen

SAND STORM tar oss med til Negevørkenen sør i Israel, hvor beduinkvinnen Jalila har fått i oppgave å arrangere bryllup for sin egen ektemann. Suliman skal nemlig gifte seg med kone nummer to, og Jalila er på ingen måte fornøyd med situasjonen. Enda verre blir det når hun oppdager at hennes 18 år gamle datter, Layla, har innledet et forhold til en gutt på skolen. I et konservativt samfunn styrt av eldgamle tradisjoner blir ikke datterens forhold tatt godt imot av foreldrene, og Suliman ser det som sin plikt å ordne opp i saken – uansett hvilke konsekvenser det måtte ha for datterens framtid.

SAND STORM er et gripende drama om sterke kvinner som på hver sin måte kjemper mot de patriarkalske strukturene i samfunnet de er en del av. Filmen er skrevet og regissert av jødiske Elite Zexer, og spilt inn med en stab bestående av både jøder og og arabere. På denne måten blir filmen en kritikk av problematiske patriarkalske autoriteter som forener befolkningen i Midtøsten på tvers av religion og etnisitet.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.