Film

BIFF: Personal Affairs

Nabeela og Saleh sitter i en middels nedslitt leilighet i Nasaret. De sier ikke så mye til hverandre. Det er liksom sånn det er blitt
Blod er tykkere enn vann

Nabeela og Saleh sitter i en middels nedslitt leilighet i Nasaret. De sier ikke så mye til hverandre. Det er liksom sånn det er blitt. Deres tre barn har på hvert sitt vis distansert seg fra sine gamle foreldre, men likevel er de alle fortsatt en integrert del av hverandres liv. Foreldrene planlegger en tur til Sverige for å besøke sønnen Hisham, mens deres datter Samar går gravid i Ramallah. Den kanskje sterkeste historien kretser rundt sønnen Tarek og hans manglende evne til å forplikte seg i sitt forhold til Samars venninne Maysa.

Med Israel-Palestina-konflikten som bakteppe skildres gnisningene mellom de tre søsknene og de to generasjonene, med presisjon og innsikt. Regissør Maha Haj har tidligere jobbet som produksjonsdesigner, og dette kommer tydelig frem i de stilsikre tablåene hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Kombinert med kloke og velartikulerte observasjoner av familien som institusjon, gjør disse formgrepene PERSONAL AFFAIRS til en gjenkjennelig og utbytterik filmopplevelse.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.