Film

BIFF: Northern Disco Lights

Filmen tar oss med fra den spede begynnelsen i Tromsø på 80- og 90-tallet, via framveksten av Tellé Records i Bergen, og fram mot de siste årenes suksess for artister som Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas.
Da norsk elektronika tok over verden

Norge har historisk sett aldri vært noen stormakt hva dansemusikk og klubbkultur angår, så ingen hadde kunnet forutse den lille musikalske revolusjonen som fant sted her på berget på 90-tallet. I Tromsø og Bergen vokste det nærmest over natten fram svært fruktbare elektronikamiljøer, med artister som Mental Overdrive, Bjørn Torske, Röyksopp, Erot og Annie i spissen. Musikkens nedslagsfelt bredte seg etter hvert langt utenfor landets grenser, og plutselig var alle klubbentusiasters øyne rettet mot Norge.

For et par år siden tok noen skandifile engelskmenn turen til Norge for å gå den norske elektronikaen etter i sømmene, og resultatet er dokumentaren NORTHERN DISCO LIGHTS. Filmen tar oss med fra den spede begynnelsen i Tromsø på 80- og 90-tallet, via framveksten av Tellé Records i Bergen, og fram mot de siste årenes suksess for artister som Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas. Selv om det har vært både oppturer og nedturer, er det ingen tvil om at «the Norwegian sound» har hatt – og fortsetter å ha – stor innflytelse på dansemusikk over hele verden.

Velkommen til premierefest på Østre med DJs fra filmen fredag 23. september kl 23:00 i anledning verdenspremieren samme dag (21:15 i Røkeriet USF).

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.