Film

BIFF: Mercenaire

Soane er en talentfull rugbyspiller i begynnelsen av tjueårene, født og oppvokst i Ny-Caledonia i Stillehavet øst for Australia. Et sportsdrama om en underdog med lite å vinne og mye å tape

Soane er en talentfull rugbyspiller i begynnelsen av tjueårene, født og oppvokst i Ny-Caledonia i Stillehavet øst for Australia. Han er god, men ikke blant de beste, og det er rene tilfeldigheter som gjør at den lokale agenten Abraham ender opp med å sende ham til Frankrike for å prøve lykken som semi-proff. Soane synes imidlertid ikke noe om å måtte stå i takknemlighetsgjeld til den skruppelløse Abraham, og benytter anledningen til å bryte med den autoritære patriarkalske kulturen som preger miljøet i hjemlandet. Imidlertid får han raskt erfare at det er enkelte problemer man rett og slett ikke kan flykte fra.

MERCENAIRE er et spennende drama fra et miljø og en kultur vi sjelden får se på kinolerretet. Sacha Wolffs spillefilmdebut er bygget opp som et klassisk sportsdrama, med en underdog som kjemper mot store odds både på og utenfor banen, men noen formulaisk underholdningsfilm er dette likevel bestemt ikke. Soane har nemlig langt mindre å vinne enn hovedpersonene vi vanligvis finner i slike filmer – og desto mer å tape.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.