Film

BIFF: Magallanes

Krigsveteranen Magallanes får dagene til å gå rundt ved å kjøre drosje i Limas fattige nabolag. Da en kvinne en ettermiddag setter seg inn i drosjen hans, får han sjokk: Han gjenkjenner henne nemlig straks som Celina, den unge quechua-jenta som ble kidnappet og brukt som sexslave av den peruanske obersten han tjenestegjorde under.
Pengeutpressing på peruansk

Krigsveteranen Magallanes får dagene til å gå rundt ved å kjøre drosje i Limas fattige nabolag. Da en kvinne en ettermiddag setter seg inn i drosjen hans, får han sjokk: Han gjenkjenner henne nemlig straks som Celina, den unge quechua-jenta som ble kidnappet og brukt som sexslave av den peruanske obersten han tjenestegjorde under. I et forsøk på å skape rettferdighet, får han fatt på et kompromitterende bilde av jenta og obersten, som han skal bruke til å presse sin gamle sjef for penger. Imidlertid får den gamle soldaten raskt erfare at han har lagt seg ut med svært farlige og ressurssterke mennesker.

Magallanes' personlige drama må ses i sammenheng med det større traumet som nasjonen Peru fremdeles lider under etter den væpnede konflikten som fant sted på 1980-tallet. Likevel er det landets gjentatte overgrep mot urbefolkningen som tydeligst åpenbarer seg som en dårlig samvittighet i filmen. Kombinert med tradisjonelle thrillerelementer gjør denne følsomheten overfor landets historiske og kulturelle bakgrunn MAGALLANES til en både sterk og spennende film.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.