Film

BIFF: Kills on Wheels

En actionfylt gangsterfilm spekket med svart humor og brå vold, er filmen også en kritikk av samfunnets tendens til å undervurdere mennesker som ikke er som alle andre.
Døden kjører rullestol

Zoli og Barba er i tjueårene, sitter begge i rullestol, og deler rom på et rehabiliteringssenter. En dag får senteret en beboer utenom det vanlige; den tidligere brannmannen Rupaszov ble lam fra livet og ned i en arbeidsulykke, og livnærer seg nå som leiemorder for en serbisk mafiaboss. Rupaszov er på jakt etter medsammensvorne, og dermed slår de tre seg sammen til en rullende dødsskvadron som selger sine tjenester til høystbydende.

Regissør Attila Till ble inspirert til å lage KILLS ON WHEELS da han arbeidet med funksjonshemmede – han ønsket å lage en film om og med funksjonshemmede mennesker snarere enn å plassere funksjonsfriske skuespillere i en rullestol. De fleste hovedrollene er derfor besatt av amatørskuespillere med en eller annen form for funksjonshemning, og i tillegg til å være en actionfylt gangsterfilm spekket med svart humor og brå vold, er filmen også en kritikk av samfunnets tendens til å undervurdere mennesker som ikke er som alle andre.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.