Film

BIFF: Harmonium

Husgjesten trår over den ene intimgrensen etter den andre, og hans tilstedeværelse forandrer gradvis dynamikken i huset til det ugjenkjennelige.
Japansk dissonans

Toshio lever et rolig liv sammen med sin kone Akie og deres ti år gamle datter Hotaru, helt til en gammel bekjent en dag dukker opp og ber Toshio om hjelp. Yazaka har nylig kommet ut av fengsel, og Toshio tilbyr ham både en jobb på fabrikken sin og en plass å bo hjemme hos familien. Husgjesten trår over den ene intimgrensen etter den andre, og hans tilstedeværelse forandrer gradvis dynamikken i huset til det ugjenkjennelige. Etter hvert blir det klart at det ikke bare er gammelt vennskap som gjør at Toshio føler seg forpliktet til å hjelpe, og når sannheten omsider kommer for en dag, er det vanskelig å ikke la seg rive med.

HARMONIUM starter som et tradisjonelt japansk familiedrama, men regissør Kôji Fukada leker elegant med publikums forventninger, og lokker oss inn i tematikk og stemninger vi ikke er forberedt på. Resultatet er en overraskende og særegent japansk filmopplevelse – og en god anledning til å stifte nærmere bekjentskap med en av Japans mest interessante unge filmskapere.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.