Film

BIFF: Gimme Danger

Jim Jarmusch guider oss gjennom The Stooges' historie, fra starten til gjenforening. Iggy er der, og punk og roc'n roll i mengder!
Det kuleste bandet i amerikansk rock møter den kuleste regissøren i amerikansk film

Få hadde trodd at Iggy Pop skulle overleve både Lou Reed og David Bowie, men i dag er den en gang så herjede rockestjernen ikke bare uforskammet sunn og frisk, han er også et vaskekte amerikansk ikon. GIMME DANGER er imidlertid ikke en film om Iggy, men om bandet som opprinnelig gjorde ham kjent, nemlig den amerikanske nasjonalskatten The Stooges. Med Jim Jarmusch som guide går vi gjennom bandets historie, fra den spede begynnelsen i Ann Arbor, Michigan via to av rockehistoriens beste og mest innflytelsesrike album – samt konflikter, skandaler, rusmisbruk, dødsfall, oppløsninger, gjenforeninger og avstikkere til Silicon Valley – til de endelig får den anerkjennelsen de fortjener.

Ved hjelp av unike arkivopptak, oppfinnsomme animasjoner og massevis av god musikk presenterer Jarmusch et fascinerende bilde av et band hvis turbulente og uforutsigbare karriere har vært med på å definere ikke bare gitarrock som musikalsk sjanger, men også selve begrepene punk og rock'n'roll.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.