Film

BIFF: Fukushima, mon amour

Tyske Marie har behov for forandring i tilværelsen og reiser til Japan for å muntre opp ofrene etter atomulykken i Fukushima.

FUKUSHIMA, MON AMOUR handler om tyske Marie, som i behov av en forandring i tilværelsen reiser til Japan for å muntre opp ofrene etter atomulykken i Fukushima som en del av et hjelpeprogram ved navn Clowns4Help. I de evakuerte områdene hvor staten har bestemt at det ikke er trygt å bo møter hun byens siste gjenværende geisha Satomi, som er en av mange innbyggere som ikke fant det bryet verdt å flytte for å unnslippe den radioaktive strålingen. Den unge tyske kvinnen og den aldrende japanske geishaen kunne knapt nok vært mer forskjellige, men finner likevel sammen i sitt felles forsøk på å ta et oppgjør med en trøblete fortid.

Doris Dörries nye film tar ikke bare utgangspunkt i det nasjonale japanske traumet Fukushima, den er også spilt inn i de evakuerte områdene. Dette gir FUKUSHIMA, MON AMOUR et snev av autentisitet som underbygger dens beksvarte humor og dens udefinerbare atmosfære av unntakstilstand. Med sine vakre svart-hvitt-bilder er dette en utradisjonell historie om to mennesker som finner sammen under ekstraordinære omstendigheter.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.