Film

BIFF: Eat that question

For dem som aldri helt har skjønt greia med den langhårede bebartede freaken er dette det perfekte stedet å begynne, og for gamle fans er det en velkommen påminnelse om Zappas storhet.
Freak og geek

Musikkhistorien er full av eksentrikere og provokatører, men få har vært like kompromissløse og uforutsigbare som Frank Zappa. I løpet av sin 30 år lange karriere ga han ut over 60 album, hvor han visket ut skillene mellom rock, pop, jazz, klassisk og samtidsmusikk. Hans humoristiske og ironiske tekster ble av mange oppfattet som vulgære og moralsk fordervende, og han ble etter hvert en skyteskive for tilhengerne av sensur i musikkindustrien. Ytringsfrihet stod imidlertid svært sentralt i Zappas kunstneriske prosjekt – noe som ikke minst kom til uttrykk i intervjusammenheng.

EAT THAT QUESTION: FRANK ZAPPA IN HIS OWN WORDS er et fascinerende portrett av denne høyst intelligente, frittalende og underholdende artisten. Filmen består utelukkende av arkivopptak fra intervjuer og konsertopptredener, og stort sett alle avkrokene av hans mangslungne karriere er representert. For dem som aldri helt har skjønt greia med den langhårede bebartede freaken er dette det perfekte stedet å begynne, og for gamle fans er det en velkommen påminnelse om Zappas storhet.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.