Film

BIFF: Dugma - the button

Pål S. Refdahls film der vi treffer noen av de mange mennene som står oppført på Nusrahfrontens venteliste for å utføre selvmordsaksjoner.

DUGMA - THE BUTTON treffer vi noen av de mange mennene som står oppført på Nusrahfrontens venteliste for å utføre selvmordsaksjoner. Hva er det som driver disse menneskene, og finnes det rom for tvil og redsel hos religiøse fanatikere? Takket være sin eksklusive tilgang til den fundamentalistiske organisasjonen har Pål Refsdal kommet nærmere et svar på disse spørsmålene enn de fleste andre.

Et godt eksempel på det som i våre øyne fortoner seg som absurde selvmotsigelser er en scene hvor en av filmens hovedpersoner skal vise frem en lastebil som er fylt til randen med sprengstoff. Selv om han etter all sannsynlighet snart skal dø er han likevel bekymret for sin dårlige rygg mens han klatrer opp på bilen. I disse scenene får filmen nærmest karakter av å være et slags dokumentarisk motsvar til Christopher Morris' fantastiske Al-Qaida-satire FOUR LIONS (2010), men ser man forbi den ufrivillige komikken, er den først og fremst et skremmende innblikk i fanatismens moralske relativisme og dens effekt på mennesker og samfunn.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.