Film

BIFF: Diamond Island

En sjarmerende oppvekstskildring og et interessant portrett av et samfunn i endring - Kambodsja

DIAMOND ISLAND henter sin tittel fra et luksuriøst boligprosjekt i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh, og forteller historien om 18 år gamle Bora som reiser fra landsbygda til storbyen for å arbeide med konstruksjonen av den prestisjetunge satsingen. På arbeidsplassen bygges det også mellommenneskelige relasjoner, blant annet gjenforenes Bora noe uventet med sin eldre bror Solei, som forlot familien flere år tidligere for å søke lykken. Solei introduserer sin yngre bror for en annen side av Kambodsja, og innvier ham i den urbane ungdommens livsstil.

For rollefigurene i filmen er Diamond Island et symbol på den utviklingen som regionen har lengtet etter og blitt lovet. Imidlertid vil ingen av dem som bygger boligene noensinne få råd til å bo der, for forskjellen mellom fattig og rik er like stor som forskjellen mellom det tradisjonelle kambodsjanske samfunnet og den moderne velstanden som vokser seg opp i himmelen. Ved å forene disse perspektivene blir DIAMOND ISLAND både en sjarmerende oppvekstskildring og et interessant portrett av et samfunn i endring.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.