Film

BIFF: Burn the place you hide

St. Thomas - et portrett av og en hyllest til en unik norsk artist, og en universell historie om musikk, kjærlighet og vennskap.

Det er snart ti år siden Thomas Hansen døde. Han var en av de viktigste norske musikerne i sin generasjon, men dessverre også en av de mest forbigåtte og misforståtte. Albumene han etterlot seg kjennetegnes av en unik stemme, naturlig teft for gode melodier og smertelig ærlighet. Han var noe så sjeldent som en tvers gjennom ekte og autentisk artist, noe som skinner gjennom både i livet han levde og musikken han skapte.

St. Thomas' liv inneholder alle ingrediensene til en klassisk musikkdokumentar. Heldigvis tar filmskaperne ingen snarveier, og reduserer ham ikke til en utbyttbar representant for «rockemyten». Gjennom mengder med hittil ukjente videoopptak og intervjuer med dem som sto ham nærmest, kommer BURN THE PLACE YOU HIDE så tett på Thomas Hansen som det er mulig å komme noen på lerretet. Hans psykiske problemer og tragiske død makter ikke å overskygge den gleden og lekenheten som preget både livet og musikken hans. Dette er et portrett av og en hyllest til en unik norsk artist, og en universell historie om musikk, kjærlighet og vennskap.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.