Film

BIFF: Brothers of the night

Secret diary of a call boy - hybriddokumentar

Hybriddokumentaren BROTHERS OF THE NIGHT følger en gruppe unge bulgarske menn som har reist til Wien for å forsørge familien, men som raskt får erfare at det er vanskelig nok å ta vare på seg selv. Med kone og barn som venter hjemme, tilbyr de sine tjenester til kundene på Rüdiger, en mørk kneipe i arbeiderklassedistriktet Margareten. Dagene går med til å røyke, drikke, spille biljard og danse – og det snakkes like åpent om erfaringer med kunder, som erfaringer med kvinnelige prostituerte. Ved hjelp av sterkt stiliserte og iscenesatte sekvenser dras man inn i en verden der det fra første stund blir utydelig hvorvidt det er snakk om fiksjon eller virkelighet.

BROTHERS OF THE NIGHT har blitt beskrevet som Gus van Sant møter Pasolini og Fassbinder, og det er lett å se paralleller til disse regissørene i Patric Chihas stiliserte og aldri moraliserende skildring av unge menn som lever på siden av samfunnet. Dette skyldes ikke minst at de åpenhjertige intervjuene er klippet sammen med drømmesekvenser hvor de unge mennene får lov til å tre ut av rollene de er henvist til å spille i hverdagen.

Festivalgjest: Regissør Patric Chiha

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.