Film

BIFF: Being 17

Historien om den gryende kjærligheten mellom Thomas og Damien, to klassekompiser fra en forblåst landsby i de franske Pyreneene.
Franske følelser i snøføyka

BEING 17 er historien om den gryende kjærligheten mellom Thomas og Damien, to klassekompiser fra en forblåst landsby i de franske Pyreneene. Vi blir vitne til deres tiltagende følelser for hverandre, samt de uunngåelige komplikasjonene dette medfører med hensyn til familie, skole, og ikke minst dem selv. Regissør Andre Téchiné viser igjen sin teft for komplekse karakterdramaer.

Denne gangen har han slått seg sammen med Céline Sciamma som er godt kjent for sine ungdomsportretter i filmene TOMBOY og GIRLHOOD, som begge er blitt vist på norske kinoer og har høstet lovord fra kritikerne. Sciamma står bak filmens manus, og tar med seg den samme psykologiske innsikten som kjennetegner hennes tidligere filmer. Selv om Téchiné ikke er kjent for å være noen utpreget stilist er valget med å sette filmen til dette landskapet veldig effektfullt: De motstridende følelsene og den indre uroen som preger hovedpersonene speiles og fremheves av de skiftende årstidene og det ville landskapet høyt oppe i Pyreneene. BEING 17 er en fransk filmperle.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.