Kunst

Utstilling: Anette Friedrich Johannessen - Order

Velkommen til utstillingsåpning med performancekunstneren Anette Friedrich Johannessen som presenterer en serie performancer i løpet av utstillingsperioden.

#order er systemene vi lager for å skape mening. #order er arbeidet vi legger ned for å realisere våre mål og oss selv. #order er behaget i det strenge, styrende. #order er velmenende formaninger om hvordan man bør handle. #order er forløsningen når vi gjenskaper systemet i stadig nye former og varianter. #order er arbeid.

«An absence of meaning opens a gap in time» – Michel de Certeau

#order er en serie performancer som utforsker meningsinnholdet i enkle, hverdagslige ritualer. Handlinger dekonstrueres, definisjonsmakten utfordres og publikum-utøver-rollene brytes mot hverandre. De ulike øvelsene tar utgangspunkt i gjenkjennelige mønstre og systemer, men når publikumsrollen oppløses, tvinges verkene til å innta nye identiteter.

«When you have no rules, then you start to build your own rules» - Renzo Piano


Velkommen til åpning og performance fredag 7. oktober kl. 18.00.

Performance tirsdag 11. oktober kl 15.00
og
torsdag 13. oktober kl 17.00

Åpen utstilling video og objekter hver dag i perioden lørdag 8. oktober - søndag 16. oktober.
Åpningstider kl. 12.00 - 16.00 hver dag / torsdag til kl. 20.00

Anette Fridrich Johannessen er født i Kristiansand, utdannet ved Camberwell College of Arts, BA (London) og KiB i Bergen. Hun er bosatt i Bergen og har deltatt i flere utstillinger og prosjekter både som solokunstner og i kollektive arbeider i England, Norge, Russland og Tyskland. Hun arbeider mest med performance og video. Mer om Anette her: https://vimeo.com/anettefrij
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.