Film

UTEKINO: Nick Cave - 20 000 Days on Earth

USF og BIFF byr på utekino i bakgården

Da ser det endelig ut til at både solen og varmen er på vei til Bergen. Etter en våt sommerferie, satser vi på at en solfylt hverdag kan rundes av med utekino på USF Verftet. Det er meldt oppholdvær og varmt. Vi krysser fingrene for at værmeldingene holder og gjør parkeringsplassen bak USF om til en utendørs kino.

Nick Cave er aktuell med slipp av sitt nye album Skeleton Tree den 9. september og filmen One More Time With Feeling som har premiere 8. september. Det går også rykter om at sommeren kommer tilbake til Bergen! Dette feirer vi med å invitere til utevisning av 20,000 DAYS ON EARTH på USF Verftet!

Kippers Bar & Kafé lager bar som er åpen før og under visningen.

Inngang: 50 kr. Inngang. Billetter selges i døren.

Praktisk informasjon:
Dørene åpner 20:30.
Vi ruller film 22:00.

20,000 DAYS ON EARTH: Being Nick Cave

Nick Cave har alltid hatt en utsøkt sans for det teatralske, og blant nålevende artister er det få som kan matche hans talent for selvmytologisering. Cave har også en sjeldent god forståelse for film, og ved siden av å agere skuespiller og lage filmmusikk, har han skrevet manus til filmer som THE PROPOSITION (2005) og LAWLESS (2012). 20,000 DAYS ON EARTH er en film om en dag i Caves liv – en velskrevet dokumentar som ubeskjemmet låner virkemidler fra fiksjonsfilmens verktøyskrin.

Filmen er innspilt under Cave og resten av The Bad Seeds’ arbeid med «Push the Sky Away», som er et av de aller beste albumene bandet har utgitt i løpet av sin 31 år lange karriere. Først og fremst møter vi multiinstrumentalisten Warren Ellis, som lenge har vært Caves nærmeste musikalske samarbeidspartner. Men også Einstürzende Neubauten-frontmann og tidligere Bad Seeds-medlem Blixa Bargeld dukker opp, og det gjør også Caves landskvinne Kylie Minogue. 20,000 DAYS ON EARTH er selvmytologisering av ypperste sort, og et eksempel på at kunsten ofte er ærligere og mer innsiktsfull enn rene fakta.


Facebookevent https://www.facebook.com/events/507469286124124/

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.