Film

Troll i eske: Hemmelig film!

På disse visningene vil det bli vist en rykende fersk kinofilm, som ennå ikke har hatt ordinær kinopremiere i Norge. Hvilken film dette er får du ikke vite før lyset går ned og filmen begynner.

Vi fortsetter med «Troll i eske» de neste månedene. Besøket har vært bra – og interessen stigende.

Premisset for esketrollene er det samme som tidligere: På disse visningene vil vi vise en rykende fersk kinofilm, som om et par dager, uker eller måneder vil få ordinær kinopremiere i Norge. Hvilken film dette er får du ikke vite før lyset går ned og filmen begynner. Ikke engang ved billettsalget får du vite hva du skal se – og selvfølgelig; du får heller ikke refundert billetten når sannheten kommer for en dag på lerretet. Det eneste vi kan love er at filmen ikke har vært vist på kino i Bergen tidligere – BIFF inkludert.

Nå har vi arrangert Troll i eske siden oktober 2015, og er storlig fornøyd med filmene vi har fått presentert. De tre første filmene høsten 2015 sto seg godt både når det kom til kvalitet og variasjon; italienske Nanni Morettis Mia Madre i oktober, vinner av Nordisk råds filmpris i 2015, islandske Dagur Karis The Virgin Mountain i november – som fikk premiere i mai 2016 under tittelen Historien om den sjenerte giganten – og brasilianske Min andre mor i desember, regissert av Anna Muylaert. Hittil i 2016 synes vi selv det har tatt seg ytterligere opp, med blant annet den store Oscar-vinneren The Revenant av Alejandro González Iñárritu som overraskelse i januar, Disney-filmen Zootropolis – vist en uke før filmen hadde premiere i hjemlandet USA – i februar og Arild Fröhlichs Grand Hotel som bokstavelig talt ble sendt til oss direkte fra klippebordet – i mars. Videre fulgte vi opp med det første dokumentarfilmtrollet i form av Michael Moores Where to Invade Next i april, før Thomas Vinterbergs Kollektivet slapp til i mai og Whit Stillmans adapsjon av Jane Austins Love & Friendship avsluttet før sommeren i juni. Det er ingen grunn til at trollene i dette programmet skal være noe dårligere enn disse!

Velkommen til en god gammeldags blind date!

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.