Film

Heksene - Roald Dahl 100 år

En fantasy-film som nærmer seg horror-sjangeren som ikke bare kan sees av modige barn, men også passer godt for voksne som fortsatt har litt av barnet i seg. NB: med scener innspilt i Gamle Bergen!

I en norsk kystby forsvinner en liten pike, og det er bare bestemoren til Luke som forstår hva som har skjedd. Det er de forferdelige heksene som har vært på ferde. Hekser hater barn og gjør alt for å drepe dem. Bestemoren til Luke vet alt om hekser, og hun aner en heksesammensvergelse.

En dag omkommer Lukes foreldre i en bilulykke, og bestemoren bestemmer seg for å ta med seg Luke og flytte til England. Bestemoren blir syk, og Luke blir med når hun sendes til et feriehotell ved kysten for å samle krefter og bli frisk. Når de kommer frem viser det seg at hotellet også huser en stor kongress for bekjempelse av barnemishandling. Luke oppdager etter hvert at det egentlig er heksene som har kongress, hvor den viktigste saken på agendaen er hvordan de skal kunne utrydde alle verdens barn.

Regissør Nicolas Roeg har gjort en beundringsverdig jobb med å gjenskape den makabre atmosfæren i Roald Dahls roman. Han har skapt en fantasy-film som nærmer seg horror-sjangeren som ikke bare kan sees av modige barn, men også passer godt for voksne som fortsatt har litt av barnet i seg.

Heksene har dessuten en ekstra, lokal interesse for oss bergensere – filmens første ti minutter er spilt inn i Gamle Bergen og på Bryggen, med en rekke lokale skuespillere i små roller.

red./olep

The Witches. Regi: Nicolas Roeg. Storbritannia/USA 1990. Manus: Allan Scott, etter Roald Dahls roman. Foto: Harvey Harrison. Musikk: Stanley Myers. Klipp: Tony Lawson. Medv.: Anjelica Huston, Mai Zetterling, Jasen Fisher, Rowan Atkinson, Bill Patterson, Brenda Blethyn, Charlie Potter, Anne Lambton m.fl. Utleie: NB. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 32 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.