Film

Den fantastiske Mikkel Rev - Roald Dahl 100 år

I Wes Andersons første animasjonsfilm er det stop-motion og en fargerik visuell stil som formidler historien om Fantastic Mr. Fox. Vises i både originalversjon og med norsk tale

Herr og Fru Rev lever et idyllisk liv med deres sønn Ask og den unge nevøen Kristofferson. Etter tolv år i denne rolige tilværelsen begynner Herr Rev å kjenne på sine dyriske instinkter, og det tar ikke lang tid før han er tilbake i gamle vaner med å stjele mat på nabogårdene. Ved å gjøre dette setter han ikke bare seg og sin familie i fare, men også alle de andre dyrene i området. For snart får eierne av gårdene – Boggis, Bounce og Bean – nok, og slår seg sammen for å få tak i Herr Rev. De skyr ingen midler, og snart blir Herr Rev nødt til å bruke alle sine lure revetriks for å redde både familie og venner.

Den fantastiske Mikkel Rev er den første animasjonsfilmen til regissør Wes Anderson, og han benyttet seg av god gammeldags, håndlaget stop-motion teknikk. Anderson begynte å skrive teaterstykker og lage Super 8-filmer som barn. Under studietiden møtte han Owen Wilson, og sammen lagde de kortfilmen Bottle Rocket (1994) som ga støtet til et fruktbart samarbeid de neste årene. Sammen skrev de manus til de to filmene som skulle gi Anderson et internasjonalt gjennombrudd; Rushmore (1998) og The Royal Tenenbaums (2001).

Andersons filmer kjennetegnes av en original og fargerik visuell stil. Historiene er ofte absurd komiske og underfundige på overflaten, men med en underliggende, alvorlig tematikk.

olep/red.

Fantastic Mr. Fox
. Regi: Wes Anderson. USA 2009. Manus: Wes Anderson og Noah Baumbach, etter Roald Dahls roman. Foto: Tristan Oliver. Musikk: Alexandre Desplat. Klipp: Andrew Weisblum. Stemmer originalversjon: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Michael Gambon, William Dafoe, Jarvis Cocker, Owen Wilson m.fl. Utleie: NB. Engelsk tale, utekstet. (Unntatt visning 21.08) 35mm, farger, 1 t 28 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.