Film

Charlie og sjokoladefabrikken - Roald Dahl 100 år

Var det noen gang tvil om at Roald Dahl og Tim Burton, med sin felles begeistring for frydefulle, barnlige grøss, passet sammen?

Dahl-klassikeren «Charlie og sjokoladefabrikken» har vært filmatisert før, men i Burtons utgave tas historien til nye høyder.

Like andektig og entusiastisk som Charlie entrer Wonkas magiske og fantastiske sjokoladefabrikk, har Tim Burton sprudlende kastet seg inn i Roald Dahls eventyrlige univers. For sjelden ser man en film som bobler slik over av fortellerglede, overdådig dekor og fargesprakende kostymer og scener. Burton klarer både å være tro mot fortellingen og sin egen særegne stil. Når han i tillegg sper på med andre filmreferanser og litt voksenhumor, har man fått en film for filmelskere i alle aldre.

Selve fortellingen er kjent for mange. Willy Wonkas sagnomsuste sjokoladefabrikk har vært lukket for utenomverden i flerfoldige år, men så inviteres fem barn inn gjennom et gedigent lotteri i form av gullbilletter gjemt i sjokoladepapir. Etter mye om og men får vår fattige helt en billett, og sammen med fire andre uspiselige (eller er de egentlig det…?) barn, entrer han Wonkas mildt sagt eksentriske fabrikk. Og det blir et fabrikkbesøk som ingen har sett maken til!

red./CiO/olep

Charlie and the Chocolate Factory. Regi: Tim Burton. USA 2005. Manus: John August, etter en roman av Roald Dahl. Foto: Philippe Rousselot. Musikk: Danny Elfman. Klipp: Chris Lebenzon. Medv.: Johnny Depp, Freddie Highmore, Helena Bonham Carter, Sandra Darnell, James Fox, Deep Roy, Jordan Fry, Christopher Lee m.fl. Uteie: NB. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 55 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.