Konsert

The Stanley Clarke Band

Om det finns ein elitedivisjon for basslegender, så er Stanley Clarke heilt i toppen der

STANLEY CLARKE bass / BEKA GOCHIASHVILI tangentar / CAMERON GRAVES tangentar / MICHAEL MITCHELL trommer

Ikkje berre med teknikk i verdsklasse, men også som briljant låtskrivar og komponist – og antakeleg, saman med Jaco Pastorius, er han den mest inflytelsesrike elbassisten i moderne musikkhistorie. Han starta karriera i banda til mellom anna Dave Brubeck, Dexter Gordon, Pharoah Sanders og Stan Getz. På 70-talet vart han medlem i Return To Forever, leia av Chick Corea. I nyare tid er det film- og tvmusikk som har tatt mykje tid, men også tett samarbeid med George Duke, Al DiMeola og Jean-Luc Ponty. Fyren har passert seksti, men har framleis teknikk og er vital som ein 20-åring.

Facebookevent https://www.facebook.com/events/1711349515792942/

“Behold Stanley Clarke King of Funk ’n’ Roll.”
– David Weiss, LA Herald Examiner

“Clarke… quite literally was unbelievable…Clarke more or less “made-love” to his bass. At times he made it pant, and occasionally he made it “bark,” and moan as if the bass was saying, “give me more!” At the end of the solo,… it was the audience left breathless and craving just a little more.” “Overall, the show was awe-inspiring. Experiences like these are few and far between.” – Chris Hislop, seacoastonline.com

“Clarke can toss off more good bass lines in one night than most rock bassists do in an entire career.” – Charlie McCollum, Washington Star

“Stanley Clarke Is a jazz bassist, not just a jazz bassist, but probably one the most accomplished bass players of all time. (His) bass work is almost beyond description. He plays with such blistering speed, yet he looks as relaxed as a mother with her newborn infant. He is as dexterous on electric bass as he is on the upright acoustic. It is almost euphoric to watch him play.” – Tom Ridge Pavillion, Bushkill, PA

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.