Konsert

Terje Isungset - Ice Music

Isen vi ser og høyrer på scena vart henta opp frå eit vatn på Geilo i januar og har i mellomtida stått på fryselager for å bli brukt til musikk

TERJE ISUNGSET isinstrument / MARIA SKRANES isinstrument, vokal / ANASTASIA ISACHSEN video

Sist Terje Isungset gjesta oss var det med instrument laga av glas, denne gongen blir det eit meir kjøleg gjensyn – alle instrumenta er nemleg laga frå is. I år er det 16 år sidan prosjektet starta, turneane har gått verda rundt, og Terje Isungset er den einaste ismusikaren i verda.

I denne spesialproduksjonen finn vi Isungset sjølv på scena i samspel med Maria Skranes (Machine Birds), tett flankert av ein isteknikar som bringer instrumenta til og frå scena, så dei ikkje skal smelta. Anastasia Isachsen set det heile i perspektiv når ho tar publikum med inn i isen si visuelle verd. Med lyddesignar som brukar surroundlyd vert publikum totalt omslutta av is – og det utan å fryse – konserten vert spelt i normal innetemperatur, blir dette ei unik oppleving.

Isen vi ser og høyrer på scena vart henta opp frå eit vatn på Geilo i januar og har i mellomtida stått på fryselager for å bli brukt til denne turneen – Instrumenta vi får høyre og sjå på scena er isofon, ishorn, isbukkehorn, istrommer, isperkusjon og isringler i tillegg til Maria Skranes si røyst. Musikken er frå Isungset sine to siste isplater “Winter Songs” og “Meditations”.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.