Film

Løvenes Konge - Allers / Minkoff 1994

Hakuna matata, to besnærende ord. Bli med løven Simba, den framtidige konge på leting etter sin identitet. Løvenes Konge er en av Disneys store animerte klassikere og filmen vil aldri skuffe deg.

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Tiden går og den nysgjerrige Simba lærer seg å takle farer som en blivende konge kan bli utsatt for. Han følger sin far, får kloke råd av bavianen Rafiki og leker med kompisen Nala. En dag skjer det noe forferdelig, Mufasa forsvinner sporløst – og før man vet ordet av det har Scar overtatt tronen! Simba blir jaget ut av flokken og må klare seg i den store verden helt alene. Langt borte fra familien treffer han marekatten Timon og vortesvinet Pumbaa, som blir hans nye venner. Men en dag vender Simba tilbake til løveriket for å gjenvinne sin plass som Løvenes konge…

Løvenes konge er en av Disneys mest populære animerte filmer gjennom tidene og en varig klassiker. Med noen skumle scener har den fått 7 års aldersgrense.

red.

The Lion King. Regi: Roger Allers og Rob Minkoff. USA 1994. Manus: Irene Mecchi, Jonathan Roberts og Linda Woolverton. Musikk: Hans Zimmer. Klipp: Ivan Bilancio. Norsk tale, utekstet. Digital kopi, farger, 1 t 29 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.