Konsert

Anthrax

Et svett, høylytt og hysterisk moro møte med et av de viktigste metal-bandene som har vandret på jorden. Helt sant.

2016 har så langt vært et fantastisk år for thrash metal-sjangeren. Både Megadeth og Anthrax, som begge sorterer under «The Big Four»-merkelappen sammen med Slayer og Metallica, har gitt ut sine beste plater på lange tider. Anthrax slapp i vinter sitt 11. studioalbum døpt «For All Kings» og viser med stor overbevisning at New York-metalbandet fremdeles har mye i ermet.

Ikke bare låter de klassisk Anthrax, det er også en nyvunnet vitalitet og en sult her som man ikke har sett make til på lange tider. Her er hva det toneangivende nettstedet Loudwire har å si om saken: «With For All Kings, the wave of momentum the band has been riding shows no sign of ebbing. Anthrax’s songwriting on the album has matured, but it hasn’t stopped them from thrashing harder than bands half their age.»

Platen klatret også til en imponerende 9. plass på Billboards Top 200-liste.  

Selv om det er over 30 år siden bandet debuterte med «Fistful of Metal», holder gjengen seg forbausende unge, både hva energi og det spillemessige angår. En Anthrax-konsert er alltid en vellydende energibombe og nå kommer de til Bergen for aller første gang for å vise hvor det berømmelig thrash-skapet skal stå.

Når gjengen kommer til byen, er det med bagasjen full av metal-hits, nye og gamle. Fra klassikerplatene «Among the Living», «Spreading the Disease» og «Persistence of Time» til «Worship Music» og «For All Kings».

Gjengen som var med på å definere thrash metal som musikkform har nemlig ikke en ubetydelig mengde eviggrønne på samvittigheten. Vi nevner i fleng «Madhouse», «Caught in a Mosh», «I Am the Law», «Indians», «Fight ‘Em til You Can’t» og ikke minst coverlåtene de har gjort til sine, Joe Jacksons «Got the Time» og Trusts «Antisocial». Slikt blir det haraball av - er det noe Anthrax kan, så er det godlynt partystemning.

Og hvor er det vel ikke bedre å lage fest enn i - etter deres målestokk - intime Røkeriet på USF? Det kommer til å bli et svett, høylytt og hysterisk moro møte med et av de viktigste metal-bandene som har vandret på jorden. Helt sant.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.