Konsert

Marius Neset Kvintett med Svante Henryson

Marius Neset er ei ny stjerne i norsk jazz - her blir det skandinavisk meistermøte

Marius Neset kombinerer trøkket frå Michael Brecker med ein Jan Garbarek-isk delikat tone. Når ein så legg til eit talent for å komponera kompleks men tilgjengeleg musikk, er det ikkje rart at han er ei ny superstjerne i norsk jazz. Han er enno tidleg i trettiåras, men har tatt Spellemann og vore nominert til Nordisk Råds Musikkpris. I tillegg til fast band, har han med seg Svante Henryson som er like komfortabel med elbass som cello og har eit uvanleg spenn i fortida si. Han har vore bassist i bandet til Yngwie Malmsteen, samarbeida med Anne Sofie von Otter og Elvis Costello, forutan å vera ein viktig person på den skandinaviske jazzscena, mellom anna i samarbeid med Kristin Asbjørnsen.

MARIUS NESET saksofonar / IVO NEAME tangentar / JIM HART vibrafon, marimba / PETTER ELDH kontrabass / ANTON EGER trommer / SVANTE HENRYSON cello

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.