Konsert

Bergen Big Band - Kuria suite

Slippefest for albumet Kuria Suite, med Knut Kristiansen og Lars Storck

I 1990 vart Knut Kristiansen engasjert i å dokumentera musikken til Kuria-folket, heimehørande i Nyanza, Kenya. Då han i 2011 vart spurd om å skriva eit tingingsverk for Bergen Big Band til Vossa Jazz, valde han å bruka denne musikken, noko som resulterte i Kuria Suite. Endeleg er stykket spelt inn på plate, og i høve utgjevinga er dette ein unik sjanse til å oppleva unik musikk frå scena.
At Bergen huser ein av dei fremste tolkarane av Monk i Europa er ein vesentleg, men ikkje utfyllande del av historia om Knut Kristiansen – undervegs har han lagt grunnlaget for eit yrande jazzliv og musikkundervisning i byen, starta storband og vore (og stadig er!) ein vesentleg formidlar av afrikansk og latinamerikansk musikk. Han vann Buddyprisen i 1983 og Vossajazzprisen i 1990.
Bergen Big Band (BBB) blei skipa i 1991 som ei vidareføring av Bergen Band, og har som målsetjing å vera blant dei beste og viktigaste storbanda, både nasjonalt og internasjonalt.

KNUT KRISTIANSEN tangenter LARS STORCK perkusjon FRANK JAKOBSEN perkusjon IVAR KOLVE vibrafon/marimba OLE THOMSEN gitar MAGNE THORMODSÆTER bass IVAR THORMODSÆTER trommer JAN KÅRE HYSTAD sax ELISABETH LIED TRØEN sax MICHAEL BARNES sax OLE JACOB HYSTAD sax BJØRN STRAND sax ARE OVESEN trompet HANS MARIUS ANDERSEN trompet ROBIN KOCK trompet TANCRED HUSØ trompet ØYVIND HAGE trombone SINDRE DALHAUG trombone KJELL ERIK HUSOM trombone HÅVARD FUNDERUD trombone

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.