Kunst

Utstillingsåpning: Dalmar / George / Larsen / Frantzen

Under tittelen "Ukjent prosedyre" blir denne utstillingen til som kollektiv prosess. Resultatet vil etter alt å dømme bli en utstilling med fire kunstverk med uklart opphav.

Disse fire kunstnerne bor ulike steder i landet, men har likevel etablert et prosjekt der de vil undersøke ulike metoder for samarbeid og gruppeutstilling. Den første utstillingen finner sted i Visningsrommet USF og metoden de vil bruke kaller de ukjent prosedyre. Hver kunstner vil motta en pakke med de andres verk. Alle kommer til å arbeide med alles forslag og verk, som går på rundgang hos deltakerne som kan tilføye noe, fjerne noe eller endre verket etter som den enkelte syns det skal være. Hva som skjer når alle begynner å blande seg inn i hverandres arbeider er umulig å forutse.Resultatet vil etter alt å dømme bli en utstilling med fire kunstverk med uklart opphav. De ulike verkenes historie blir dokumentert gjennom hele prosessen.

Line Anda Dalmar er basert i Stavanger etter utdannelse ved Konstfack i Stockholm og KHIB. Hun arbeider temaspesifikt og prosjektorientert med video, foto, skulptur og tegning. Dalmar er opptatt av tid, avstand og rom, hvordan det påvirker oss og hvilke elementer som lagres i vår visuelle hukommelse. Hennes siste prosjekter har vært vist ved Stavanger Kunstmuseum, Galleri Langegården og Vesterheim Museum i USA, for å nevne noen. Se også www.lineandadalmar.com/

Kristin Velle-George jobber med tegning, skulptur og installasjon. Utgangspunktet er trivielle og oversette objekter, som manipuleres til det nesten ugjenkjennelige. Objektene blir til gjennom eksperimenter med f.eks. betong, ballonger, svamp eller svinetarm, der selve forvandlingen er poenget. Velle-George har de siste årene bl.a. deltatt på Mellom Himmel og Fjord, i Hardanger og Untitled Art Fair i Miami, Florida, og vært med på flere gruppeutstillinger på Rogaland kunstsenter. I 2014 hadde hun sin første separatutstilling, Elpensita, ved Bryne kunstforening. Hun har en MA i kunst fra KHIB. Se også www.kristinvelle-george.com/

Hilde Frantzen har BA i tekstil og MA i kunst fra KHIB 2010 og bor og arbeider i Oslo. Hun er opptatt av den fysiske følelsen som oppstår i møter med naturen, og ønsker å avle frem den samme følelsen hos betrakteren i møtet med sin egen kunst. Gjennom materialbruk og materialvalg vil hun gi en slags mental-materiell reaksjon, der materialet måles mot kroppen eller i kroppslig tyngde. Hun har tidligere vist arbeider bl.a. i Galleri BOA i Oslo, Kraft Bergen, ved markeringen av Munch jubileet i Kragerø og på Høstutstillingen 2014. I 2015 deltok hun i Akershus Kunstsenters «Kunst på vandring». Se også www.hildefrantzen.com/

Nina Bang Larsen har MA fra KHIB 2010. I arbeidene kombinerer hun tekstil, møbler og lett tilgjengelig material til skulpturer og installasjoner. Materialene blir tatt med inn i en arbeidsprosess som er åpen for slump og intuisjon og som resulterer i surrealistiske historier som hun selv ikke kjenner en særlig kontroll over. Hennes siste separatutstilling var på Vestfold Kunstsenter i2015, og hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger og duoutsillinger som Kunsthåndverk 2015 og  svenske artbikeFRIHJUL 2015. Se også ninabanglarsen.com

Utstillingen åpner fredag 11. mars kl. 19.00. Vises til søndag 20. mars.
Åpningstider:
Tirsdag . søndag kl. 12.00 - 16.00
Torsdag kl. 12.00 - 20.00
Mandag lukket.

Se alle utstillingene i Visningsrommet våren 2016

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.