Film

Poor Folk, Midi Z. Myanmar/Taiwan 2012

Menneskesmugling og trafficking i Thailand og Myanmar

Denne filmen foregår i Thailand, delvis i Bangkok og delvis i grenseområdet mellom Thailand og Myanmar (Burma) i nord. Filmen fortelles i to tett relaterte parallelle forløp, om burmesere involvert i menneskesmugling og trafficking av unge jenter fra Burma, samt småkriminalitet i hovedstaden Bangkok. I sentrum for fortellingen finner vi den unge burmesiske mannen A-Hong, som prøver å finne raske penger for å frikjøpe søsteren sin, nylig solgt til en thailandsk mafiagruppe av moren deres.

Regissør Midi Z er sin egen fotograf, og forteller historien på lavbudsjett rufsete og frisk måte, i bruddstykker som gjør at vi trenger å se filmen ferdig før hele bildet til syvende og sist kommer på plass.

Poor Folk er den andre av tre spillefilmer til en regissør som er i ferd med å etablere seg som en av de mest spennende stemmene i sørøst-asiatisk film, fra et land med til nå liten tradisjon for uavhengig filmproduksjon. Midi Z, med familienavnet Chao Te-Yin, er født i Burma av kinesisk minoritetsfamilie. Han har sin filmutdannelse fra Taiwan og har i filmspråk mye til felles med nyere taiwansk uavhengig film. Sist har han gjort dokumentarfilmen Jade miners (2015), om illegal gruvedrift i det nordlige Burma.

Brynjar Bjerkem

Qiong ren, liu lian, ma yao, tou du ke. Regi, manus og foto: Midi Z. Myanmar/Taiwan 2012. Musikk: Sonic-Deadhorse. Klipp: Sheng Wen Lin og Midi Z. Medv.: Wang Shin-Hong, Wu Ke-Xi, Zhao De-Fu, Zheng Meng-Lan m.fl. Utleie: Flash Forward Entertainment, Taiwan. Thai og kinesisk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 24 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.