Scenekunst

BIT Teatergarasjen: SunBengSitting - Simon Mayer

En forestilling som spenner over jodling, folkedans og samtidsdans, en tur til fortiden og en leken, humoristisk søken etter identitet.

Sammen med østerrikske Simon Mayer finner vi oss en god plass i sola og tar i mot våren.

«Sunbeng» er et nordøsterriksk dialektord for benken i sola foran huset på gården. I SunBengSitting inviterer bondegutten og scenekunstneren Simon Mayer publikum til å bli kjent med livet hans, motsetningene i ham og indignasjonen over å måtte tilpasse seg gitte kategorier og konvensjoner. Etter en oppvekst på bygda preget av tradisjoner, nærhet til naturen, ungdommelig opprør og heavy metal, flyttet Mayer til Wien for å gå den statlige operaens danseskole og tilbringe en sesong som aspirerende danser i ballettruppen. Plutselig befant han seg i en verden der ordet «bonde» var et skjellsord, og han oppdaget at overgangen bød på like mye hindring som frigjøring. Forestillingen tar opp spørsmål om forholdet mellom by og land, hjemland og utland, plassering i båser og kunstnerisk frihet.

Simon Mayer er scenekunstner og musiker, og i tillegg kunstnerisk leder for kunstfestivalen «SPIEL», som foregår på en økologisk gård i delstaten Oberösterreich. Mayer har turnert internasjonalt med flere av sine arbeider.

«SunBengSitting er en dypt original, herlig upretensiøs, morsom og meget vakker forestilling. Du har neppe sett noe som ligner» (Adresseavisen).

CREDITS Utøver, koreografi og musikk: Simon Mayer / Lyddesign og live-loop: Pascal Holper / Lysdesign: Lucas Gruber / Produksjon: Sophie Schmeiser / Kunstnerisk rådgivning: Frans Poelstra / Video: Johannes Gierlinger og Jan Zischka / Art Design: Anikka Rytterhag / Installasjon i foajé: Peter Mayer og Simon Mayer / Co-produsert av: Kopf hoch/Simon Mayer, brut Wien, FREISCHWIMMER 2014/15 og Im_flieger / Støttet av: The Federal State of Upper Austria, Austria’s Federal Ministry for Education, Arts and Culture, the Austrian Cultural Forum Brussels og the Hauptstadtkulturfonds und des Regierenden Bürgermeisters von Berlin – Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.