Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Sons of Sissy - Simon Mayer

Denne østerrikske kvartetten danser etter sin egen fele, og nekter å føye seg etter gamle konvensjoner. De bare digger folkemusikk.

Bli med når Simon Mayer utforsker sine røtter på den østerrikske landsbygda. «Sons of Sissy» springer ut av tradisjoner, folkemusikk og folkedans, med sine tilhørende fordommer, konvensjoner og regelbundne handlingsmønstre. De fire mannlige utøverne i «Sons of Sissy» kaster seg inn i alpemusikken, ringdansen og ritualene med sine egne tolkninger. Sammen prøver de å frigjøre uttrykkene fra konservative rammer og bindinger, og gjør alt de kan for å leve opp til navnet «Sons of Sissy» («pysesønner»).

De oppfører seg delvis som en snål folkemusikkvartett, delvis som et eksperimentelt lekende dansekompani, og bruker humor for å rokke ved fastlåste mannlige rollemodeller. Simon Mayer jobber med en tematikk vi lett kan kjenne oss igjen i, og mestrer den vanskelige balansegangen mellom å være seriøs og ironisk på samme tid. Samtidig ligger den store styrken i profesjonaliteten i utøvelsen, med imponerende timing, kroppsbeherskelse og musikalitet.

IDÉ, KOREOGRAFI, PÅ SCENEN, MUSIKK: Simon Mayer PÅ SCENEN, MUSIKK: Matteo Haitzmann, Patric Redl, Manuel Wagner SPESIALINSTRUMENT: Hans Tschiritsch SCENOGRAFI OG KOSTYME: Andrea Simeon LYS: Martin Walitza KUNSTNERISK KONSULENT: Frans Poelstra PRODUSERT AV: Sophie Schmeiser, Elisabeth Hirner CO-PRODUSERT AV: Kopf hoch, brut Wien, Gessnerallee Zurich, zeitraumexit Mannheim, Tanz ist Dornbirn STØTTET AV: City of Vienna’s Department of Cultural Affairs, the Arts Division and the Culture Division of the Federal Chancellery of Austria, Kulturland Oberösterreich, Vlaamse Gemeenschap, Pianofabriek Brussels, WP Zimmer Antwerp, im_flieger, Kunst- und Kulturverein SPIEL TAKK TIL: Simon Zöchbauer, Julian Rubisch, ALMA, Godi Burgstaller, Chris Standfest, Andrea Amort, Munderfinger Goaßlschnalzer, Altstädter Bauerngmoa, Pramtaler Volkstanzgruppe, Elio Gervasi/Raum 33

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.