Konsert

The Tallest Man on Earth NB: UTSOLGT

Kristian Matsson, som utvilsomt er bedre kjent under artistnavnet The Tallest Man On Earth, besøker Bergen for første gang i januar. Support: The Tarantula Waltz

Han er aktuell med albumet "Dark Bird is Home", som ble utgitt i mai i år. Han har to utsolgte konserter i Oslo på samvittigheten i Oslo i løpet av 2015, Rockefeller i sommer ble utsolgt tre måneder før konsertdato og konserten i Den Norske Operaen i oktober måned er også for lengst utsolgt.

Kristian Matsson er en ensomhetens trubadur. Med gitaren, og sin nasale, dylanske stemme etablerte svensken seg markant som låtskrivingstalent med "Shallow Grave" i 2008. Men steg for steg utover i sin karriere, har han åpnet for et fyldigere lydbilde. På sin fjerde utgivelse er han på nippet til å gå elektrisk. Matsson er 29 år gammel, og har sitt opphav i svenske Dalarna.
Publikum ble for alvor bli kjent med den unge artisten da han slo følge med Bon Iver på en omfattende nordamerikansk turné. Hans publikum vokste med stødig takt etter hvert show og han sjarmerte alle med sin unike tilstedeværelse på scenen.

I 2010 signerte han med amerikanske Dead Oceans og arbeidet med hans andre studioalbum var i gang. "The Wild Hunt" ble en maktdemonstrasjon fra Matsson, og han fikk understreket det han kan aller best, nemlig dybden i teksten og nydelig gitarspill. Etter dette kom det enda en EP, "Sometimes the Blues is Just A Passing Bird", og The Tallest Man On Earth spilte plutselig for fulle hus i alt fra Australia til New York City og Sør Afrika til London. Han inntok også festivalscenen, og besøkte blant annet Coachella og Roskilde.

Hans tredje studioalbum ble til vinteren 2011 og 2012 i hans hjemmestudio i Dalarna. "There's No Leaving Now" er kanskje hans beste arbeid så langt, og han fulgte opp utgivelsen med en lengre turné. Det har siden vært stille fra den talentfulle svensken, men nå er han endelig tilbake på scenen.

Support ved konserten blir The Tarantula Waltz som er den svenska låtskrivaren og artisten Markus Svenssons musikalske alias.

The Tallest Man on Earth facebookside

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.