Konsert

Daniel Kvammen

Nominert til ikke mindre enn tre Spellemannspriser i debutåret 2015!

26 år gamle Daniel Kvammen vokste opp på Geilo, et tettsted med 2363 innbyggere, som er mest kjent for årlige innrykk av skiturister og det faktum at togstasjonen markerer at man er omtrent midtveis på Bergensbanen.

Radiosingelen «Fuck deg, helsing 90-talet» ble allerede uken før utgivelsesdatoen 16. september listet på NRK P3. En selverklært «loser anthem» med synther og hissige gitarer er nytt terreng for Kvammen, men allerede nå kan tilbakemeldingene fra publikum tyde på at dette er en musikalsk retning han behersker med glans.

Live veksler Daniel Kvammen mellom å være et feststemt fyrverkeri og det lavmælte og intense, noe han har vist til gangs på Norges største festivaler og spillesteder de siste pa årene..

Med debutplaten ”Fremad i alle retninga” viser Kvammen at hverken alder eller hjemsted trenger å være en hindring når man skal sette til verks for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive. Førstesingelen ”Du fortenar ein som meg” satte tonen med like deler ungdommelig driv og bråmodent tekstinnhold, og ble A-listet på NRK P3. Singelen ”Daue fugla” ble B-listet på NRK P1.

Albumet har fått strålende mottagelse, med terningkast fem fra blant annet Aftenposten, Dagsavisen, Adresseavisen, NRK P3 og Dagbladet.

I tospann med bassist Even Ormestad (Jaga Jazzist, a-ha, Pow Pow m.fl.) har Kvammen for første gang også produsert på «1988 EP», som utgis 2. oktober på Jansen Plateproduksjon. I tillegg til Ormestad har han med seg en rekke strålende musikere i studio. Trommeslager Bendik Hovik Kjeldsberg (Marit Larsen, Bendik m.fl), David Wallumrød (Bjørn Eidsvåg, Bigbang, Thomas Dybdahl, Marit Larsen m.fl.), Martin Horntveth (Jaga Jazzist, The National Bank, Bigbang m.fl.) og gitarist Haldor Røyne er bare noen av navnene som bidrar. I tillegg har også samtidskomponist Jan Martin Smørdal stått for strykerarrangementene.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.