Film

BIFF: Land and shade

Gullkameravinneren fra årets Cannes-festival. Et briljant colombiansk drama.

I Colombias Stillehavsregion sliter en fattig familie som lever av å kutte sukkerrør. Den unge faren kan ikke lenger arbeide fordi svibruket har sotet ned lungene hans. Med pipende pust prøver han å ta de rette avgjørelsene for at han og familien skal overleve, men moren nekter å dra. Hun er bitter på sin mann, som er tilbake etter flere år med fravær uten forklaring. En historie om sosial marginalisering og svik siver gradvis fram.

LAND AND SHADE ble belønnet med debutantprisen Gullkameraet i Cannes tidligere i år - og med god grunn. Dette er et briljant colombiansk drama lagt til et lite hus under et majestetisk tre omgitt av sukkerrør på påtrengende klaustrofobisk vis. I tillegg til å slå mot sansene har bildene flere lag av symbolsk betydning, da den lille familien er omringet og innestengt i et økonomisk og sosialt urettferdig system i et konflikttrett land. Tablåene er fengslende, tempoet tålmodig tankevekkende og skuespillet er nedtonet, intenst og overbevisende.

ORIGINALTITTEL:
La tierra y la sombra
Frankrike / Brasil / Nederland / Chile / Colombia / 2015 / 1 t. 37 min.

SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
José Felipe Cárdenas, Haimer Leal, Edison Raigosa, Hilda Ruiz, Marleyda Soto
REGI:
César Augusto Acevedo
MANUS:
César Augusto Acevedo
FOTO:
Mateo Guzmán
PRODUSENT:
Diana Bustamante Escobar, Jorge Forero, Paola Andrea Pérez

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.